Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki. Japońska kuchnia w "rolniku" (zdjęcia)

red
zespół szkół rolniczych/sokolka-powiat.pl
W Zespole Szkół Rolniczych w Sokółce odbył się profesjonalny kurs sushi. Uczniowie poznali klimat niezwykłej kultury japońskiej, po której oprowadzał ich Krzysztof Giżewski, sushi master

W czasie kursu uczniowie poznali historię sushi, rozmawiali o ryżu, który jest sercem sushi, dowiedzieli się z czym przygotować tradycyjne sushi oraz jak je podać.

Szef kuchni z restauracji KOKU sushi część teoretyczną umiejętnie połączył z częścią praktyczną, w czasie której każdy przygotował tradycyjne nigiri, hosomaki, futomaki oraz uramaki, stanowiące fantastyczny posiłek.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sokolka.naszemiasto.pl Nasze Miasto