Znani i lubiani panowie, dzielą się swoimi przepisami z naszymi Czytelnikami (zdjęcia)
Tomasz Tolko Radny miejski w Sokółce Zdradza nam swoje przespisy na najlepsze drinki. MOJITO Składniki: rum biały wódka świeża mięta cukier trzcinowy limonki Sprite lód woda gazowana Przygotowanie: Miarka rumu. Miarkę wódki około 50 ml, miętę porwać drobno lub posiekać i odstawić, cukier trzcinowy i sok z limonki umieścić w moździerzu, lekko utrzeć, na końcu dodać miętę i lekko przetrzeć. Całą zawartość moździerza przełożyć do szklanek przelać (mniej wiecej jedna limonka na dwa drinki), dodać wodę gazowaną i Sprite’a do pełna, dosypać lodu. Świetnie sprawdza się też dzień po imprezie, podany bez alkoholu. WŚCIEKŁY PIES Do zaserwowania tego drinka potrzebny jest wysoki i wąski kieliszek najlepiej taki o pojemności 100 ml. Składniki: sok malinowy wódka sos tabasco Przygotowanie: Wlewamy 1/4 lub 1/2 soku, w zależności od upodobań, następnie delikatnie po ścance dolewamy wódkę tak, aby nie zmieszała się z sokiem, mają być w jednym naczyniu. Na koniec dodajemy kilka kropli sosu tabasco, około 3-4. Pić za jednym przechyleniem, to ważne, inaczej traci cały smak ten drink. Najpierw jest smak wódki, potem syropu, a na koniec tabasco.