- Naszym zadaniem było zaprezentowanie polskich smaków, dlatego przygotowaliśmy razem z LOT "Region Puszczy Białowieskiej" degustację. Stół regionalny uginał się od sera korycińskiego, pysznych wędlin, dziczyzny, sękaczy, mrowiska, hajnowskich Marcinków - relacjonuje Katarzyna Sadowska, dyrektorka Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Turystyki w Korycinie.
Wydarzenie miało miejsce w eleganckiej restauracji Moxo w Warszawie Centrum Bizesowym w Fabryce Norblina.
- Udział w takim wydarzeniu jest bardzo dużym wyróżnieniem dla nas. Będąc skromnym musimy powiedzieć, że wszyscy - począwszy od zacnych gości po organizatorów byli zachwyceni - dodaje dyrektorka.
Z udziału w tym wydarzeniu dumny jest też wójt gminy Korycin. Mirosław Lech nie ukrywa, że to duże wyróżnienie, że do prezentacji polskich kulinariów została wybrana właśnie gmina Korycin.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?